Nieuwsbrief

Leden van Club 50Plus Noorden ontvangen maandelijks een nieuwsbrief.
Zo houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en de komende activiteiten.

Nieuwsbrief april 2024

Beste mensen,
Het is alweer april. Een maand die vaak begint met onverwachte grappen en instinkers. Vooral de kleinkinderen vinden het leuk om opa of oma in de maling te nemen en de opa’s en oma’s gaan vrolijk mee in de grap.
Als bestuur van Club 50Plus doen wij natuurlijk niet mee met deze grappenmakerij. Wij blijven serieus werken aan het organiseren van leuke, gezellige activiteiten voor al onze leden.

Dus pak de agenda er maar weer bij en noteer de volgende activiteiten alvast voor de komende maand:

Activiteiten

Klaverjassen op maandagavond

In maart is er weer op 2 maandagen klaverjas gespeeld, waarbij de volgende deelnemers met een leuke prijs naar huis gingen.

Uitslag 4 maart
1e prijs Dhr. T. vd Boogaard 5401 pnt
2e prijs Mw. I. Tersteeg 5214 pnt
3e prijs Mw. A. Kas 4884 pnt
Poedelprijs Dhr. L. Groenendijk 3900 pnt

Uitslag 18 maart
1e prijs Dhr. M. Pietersen 5838 pnt
2e prijs Dhr. P. vd Neut 5303 pnt
3e prijs Mw. A. Balvert 5279 pnt
Poedelprijs Dhr. B. Tersteeg 3150 pnt

De volgende klaverjas-avonden zijn op maandagavond 8 april en maandagavond 22 april.
Waarbij Thea en Rinus op maandagavond 22 april voor de laatste keer in het seizoen zullen zorgen voor koffie/thee en prijzen. Na de zomerstop zullen zij waarschijnlijk op maandagavond 2 september weer starten. De exacte datum wordt in de nieuwsbrief bekend gemaakt. Dus als u nog even wil klaverjassen op maandagavond, dan kan dat nog op maandagavond 8 april en 22 april.

Meezingen met 'Koor Geen Gehoor, Guilty Pleasure'

Sinds begin maart wordt op de woensdagavond enthousiast gezongen door het“Koor Geen Gehoor, Guilty Pleasure”. Het doel van deze avond is gezellig met elkaar zingen van vrolijke liedjes.
Liefhebbers kunnen zich aanmelden via koorgeengehoorgp@gmail.com.
De avond start om 20:00 uur en duurt tot 22:00 uur.
Deze avond is een aanrader voor alle muzikale leden en inwoners.

NL-Doet

Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart werd in de Rietzanger door heel veelvrijwilligers actief gewerkt aan een aantal stevige klussen in en om de Rietzanger.
Op vrijdag 15 maart werd het grind in de borders rondom de Rietzanger aangevuld door medewerkers van de Gemeente Nieuwkoop en het bedrijf G4S Security Services uit Amsterdam. Ook werd er een kabel ingegraven, zodat er een lamp kan worden opgehangen aan de buitenmuur van de Rietzanger.
Op zaterdag werd er hard gewerkt aan het aanbrengen van belijningen voor de parkeervakken bij de Rietzanger.
Als bestuur zijn we heel blij dat deze klussen zijn geklaard.

Vrijwilligersmiddag

Omdat we als bestuur graag onze vrijwilligers willen bedanken voor hun inzet wordt er op zaterdagmiddag 13 april een gezellige middag georganiseerd voor onze vrijwilligers. Zij krijgen hiervoor een uitnodiging.

 

Fietstocht

Op woensdagmorgen 17 april start alweer de tweede fietstocht op het plein tegenover de kerk. De fietstocht wordt georganiseerd door Joop Leliveld en Ton Groeneveld. Wanneer u gezellig mee wilt fietsen kunt u zich op die woensdagmorgen melden op het plein tegenover de kerk.
De fietsers vertrekken om 09:30 uur en de kosten voor deelname zijn € 0,50.

 

Modeshow

Op woensdagmiddag 17 april komt de firma Doorduijn weer hun voorjaar/zomer collectie showen in de Rietzanger. De collectie van Doorduijn is mooi en van goede kwaliteit. Een echte aanrader dus. Zij begroeten u graag in de Rietzanger en brengen weer hun lekkere Goudse stroopwafels mee voor bij een lekker kopje koffie of thee.

 

Thema-ochtend: Iedereen veilig over straat

Op vrijdagmorgen 19 april is er een thema-ochtend gepland. Dan is er om 09:00 uur een eucharistieviering gepland. Aansluitend komt om 10:00 uur Erwin Veenboer van Veilig Verkeer Nederland met informatie over veilig te kunnen blijven fietsen.

  1. Plaats op de weg (diversiteit van voertuigen en drukte op het fietspad): Waar je vroeger op het fietspad alleen fietsers tegenkwam, is het nu een drukte van belang met allerlei voertuigen, zoals scootmobielen, e-bikes, bakfietsen, monowheels, etc. Wat betekent dit voor ons gedrag op het fietspad en hoe gaan we hier veilig mee om?
  2. De fiets (kennis van de fiets): Waar moet de fiets aan voldoen, welke ondersteunende accessoires zijn beschikbaar en welke alternatieven bestaan er zodra fietsen lastiger wordt?

Daarna is er een gezamenlijke maaltijd.
De kosten voor deelname aan de thema-ochtend en maaltijd zijn € 7,50 per persoon.
U kunt zich tot uiterlijk 16 april aanmelden bij Aart Borst (tel.nr.0172-850263) of via de intekenlijst in de Rietzanger of via de e-mail (marianne.club50plus@gmail.com).

 

Bingo

Op woensdagmiddag 24 april zorgen Yvonne van Dijk en Lia de Groot weer dat er mooie prijzen te winnen zijn tijdens de bingomiddag in de Rietzanger. U betaalt € 4,00 voor 1 plankje, inclusief 2x koffie of thee. Als u met 2 plankjes tegelijk wilt spelen dan betaalt u € 3,00 extra.
Ook niet-leden van Club 50plus Noorden zijn van harte welkom bij deze bingomiddagen.
Het eerste balletje rolt om 14:00 uur. 

 

Keezen spel-avond

Op dinsdagavond 30 april gaan we weer het KEEZEN-SPEL spelen. U kunt zich hiervoor aanmelden via marianne.club50plus@gmail.com of bij Anneke via tel.nr. 06-23833676 of via de aanmeldingslijst in de Rietzanger.
Bij deze activiteit zijn ook niet-leden van harte welkom.
Kosten voor deelname aan de activiteit zijn € 2,00 per avond. Dit is inclusief 2x koffie/thee.
Inloop 19.15 uur en aanvang 19.30 uur.

 

Duo-fiets huren

We gaan het voorjaar tegemoet, dus misschien kent u iemand die het leuk vindt om een rondje te fietsen maar die dat zelf niet meer kan. Dan is het mogelijk om de duofiets van de Club 50Plus te huren voor € 5,00 per dagdeel. Onze contactpersoon hiervoor is Joop Leliveld. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06-17816048.

 

Nieuwe website

Heeft u onze nieuwe website al bewonderd?
Liesbeth Nieuwenhuizen houdt de website up-to-date, dus kunt u de updates vanuit het bestuur lezen op www.club50plusnoorden.nl

Actie Jumbo Nieuwkoop

Op dit moment staat de teller voor de Jumbo-actie op € 41,65. Een leuk bedrag natuurlijk, maar we willen graag nog veel meer ontvangen tijdens de uitreikingen op 24 april. Dus als u nog vouchers heeft voor de Jumbo-actie dan kunt u deze inleveren bij een van de bestuursleden of deponeren in het mandje in de Rietzanger. Wij zullen er dan voor zorgen dat de vouchers worden geactiveerd.

De opbrengst willen we gebruiken voor het opfrissen van de Rietzanger en het organiseren van leuke activiteiten in ons jubileum jaar.

Van de bestuurstafel

In de bestuursvergadering van 12 maart hebben we gesproken over het opfrissen van het interieur van de Rietzanger en het aanvragen van offertes en subsidies hiervoor.

Ook het 30 jarig jubileum van de Rietzanger is natuurlijk weer besproken. De datum voor de jubileum-receptie is vastgesteld op zaterdagmiddag 21 september. Noteer deze datum dus alvast maar in uw agenda.

De volgende bestuursvergadering is gepland op dinsdag 9 april. Heeft u onderwerpen die u aan het bestuur wil voorleggen? Schroom niet en stuur deze naar marianne.club50plus@gmail.com of een van de andere bestuursleden.

Ledenadministratie

We mogen weer een aantal nieuwe leden verwelkomen:

– Mw. C.M.M.Heemskerk-Bouwman
– Mw. T.Abrahamsen
– Dhr. C. Langeslag en Mw. B. Langeslag
– Mw. Elly Baltes
– Mw. E. Fransen- van Straten
– Mw. J. Brandes-Vos

We hopen deze nieuwe leden vaak te mogen begroeten bij een of meer van onze activiteiten.

Helaas zijn er leden overleden:

– Mw. R. van den Berg-Groen in ’t Wout
– Mw. A. Pothoff-Lazones
– Mw. C. van Koppen-Janssen

Wij wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Contributie 2024

De penningmeester van Club 50Plus meldt dat een aantal leden nog niet de contributie voor 2024 heeft betaald. Bent u een van die leden die is vergeten om het lidmaatschap over te maken?
In dat geval verzoeken wij u zo snel mogelijk de contributie over te maken op bankrekening NL74INGB0007364674 ten name van Club 50Plus Noorden, met vermelding van uw naam en lidmaatschapsnummer.

Alvast om te noteren in uw agenda

Op dinsdag 11 juni gaan we met een bus op pad naar de Maria Hoeve in Putten. Dit is een museum-boerderij. Verdere informatie volgt nog, maar noteer deze datum alvast in uw agenda.

Dit was het weer voor nu. We zien u graag in de Rietzanger bij een van onze activiteiten.
Hartelijke groeten en BLIJF GEZOND!!!!

Het bestuur van Club 50Plus Noorden

Misschien ook interessant om te weten

Ook zo’n gedoe met de computer, tablet of telefoon?
Komt U er zelf niet uit? Geen paniek, zoek hulp!
Seniorweb Nieuwkoop kan U verder helpen. Deze organisatie zet zich in om ouderen computer-wijzer te maken. Met een nieuwsbrief, 3-maandelijks tijdschrift en persoonlijke hulpverlening.
Vrijwilligers staan klaar op de inloopmiddag:
Steeds de eerste maandagmiddag van de maand.
Van 13.30 uur tot 16 uur bent U welkom bij de Kaleidoskoop,
Verbinding 2 te Nieuwkoop.

Zij helpen U met al uw vragen. Zoals: Albert Heijn-app of WhattsApp gebruiken, uw apparaat onderhouden of het kunnen omgaan met DigiD.
U kunt ook lid worden van Seniorweb. Op bovengenoemde inloop kunt U een cadeaubon krijgen voor een eerste jaar gratis lidmaatschap.
Klik op seniorenweb en de website opent.
Zie ook de website: www.seniorweb.nl