Nieuwsbrief

Leden van Club 50Plus Noorden ontvangen maandelijks een nieuwsbrief.
Zo houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en de komende activiteiten.

Nieuwsbrief juni 2024

Beste mensen,

We zijn een beetje vroeg deze maand, maar dat komt omdat we een aantal activiteiten bij u onder de aandacht willen brengen. Deze keer niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook iets wat door de gemeente wordt georganiseerd en wellicht voor u ook wel leuk is om aan deel te nemen.

Activiteiten

Dinsdag 28 mei: Keezen spel-avond

Dinsdag 28 mei  organiseren wij weer een gezellige avond KEEZEN. Er worden ter plekke teams gevormd, maar je kan ook samen met een partner komen om dit spel te spelen.
Aanmelden: In de Rietzanger ligt een intekenlijst, maar aanmelden kan ook per e-mail ( marianne.club50plus@gmail.com ) of per telefoon 06-53448780.
De kosten voor deze avond zijn € 2,00 en daarvoor krijgt u, naast een gezellige avond, ook nog 2x een kopje koffie of thee. Op deze avond zijn ook niet-leden van harte welkom, dus neem gerust ook uw buurvrouw/buurman of vriend/vriendin mee. Inloop 19.15 uur en aanvang 19.30 uur.

Woensdag 29 mei: Doortrappen - veiliger fietsen tot je 100ste

Woensdag 29 mei van 09:15 uur tot 15:30 uur programma Doortrappen bij Grand Café de Steupel in Nieuwkoop: een gezellige en educatieve dag (inclusief lunch) voor iedereen van 55 jaar en ouder in de gemeente Nieuwkoop. Het doel van deze dag is om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.
De gemeente Nieuwkoop Tijdens een leuke, actieve ochtend krijgen deelnemers onder andere een fietscheck, een verkeerskennistest en fietsen zij een behendigheidsparcours.

Deze dag wordt door de gemeente Nieuwkoop georganiseerd in samenwerking met ProMove.
Klik hier voor het volledige programma. Deelname is gratis.
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar sportpunt@nieuwkoop.nl en geef aan welke van de twee opties van het middagprogramma u wilt deelnemen.

Donderdag 6 juni: Europese verkiezingen

Op donderdag 6 juni wordt de Rietzanger door de gemeente omgetoverd tot een stemlokaal waar inwoners van Noorden vanaf 07:30 uur tot 21:00 uur kunnen stemmen door wie zij graag vertegenwoordigd willen worden in Brussel.

Die dag kunnen er geen andere activiteiten gehouden worden in de Rietzanger. Er is die dag dus GEEN GYM, GEEN SOOS en GEEN BRIDGE.

Dinsdag 11 juni: Busreis naar museumboerderij Mariahoeve in Putten

De Mariahoeve is een voorbeeld Stap terug in de tijd en ontdek de betoverende wereld van Museumboerderij Mariahoeve, een historisch juweeltje dat sinds 1907 de tand des tijds heeft doorstaan. Deze boerderij is meer dan alleen een plek;
het is een levendige herinnering aan een tijdperk waarin het land nog verbonden was met het ritme van de seizoenen en waar vakmanschap en hard werken de norm waren.

De eigenaars van deze museumboerderij verzorgen een leuke en interessante rondleiding met mooie verhalen.

De kosten voor dit uitje zijn € 35,00 per persoon en daarvoor wordt u een leuke dag aangeboden met een koffietafel (uiteraard met een lekkere koek of gebak) en een lunch. De deelnemers verzamelen om 09:00 uur op het parkeerterrein tegenover de kerk. De bus vertrekt dan om 09:15 uur. Om ca. 15:30 uur keert de bus weer huiswaarts en afhankelijk van de drukte op de wegen verwachten we rond 17:00 uur weer in Noorden te arriveren.

Op dit moment hebben zich 39 personen aangemeld voor het busreisje. Er kunnen dus nog minstens 20 personen mee, want we hebben een bus voor 60 personen gereserveerd.

Heeft u zich nog niet aangemeld en heeft u toch wel zin in een gezellig dagje uit? Dan kunt u zich tot uiterlijk 4 juni aanmelden. Dit kan per e-mail marianne.club50plus@gmail.com, per telefoon bij Anneke Kentrop via tel.nr. 06-23833676 of op de aanmeldingslijst in de Rietzanger.

De kosten voor deze dag zijn € 35,00 per persoon. We vragen u dit bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL74 INGB 0007 3646 74. Ook als u zich al heeft aangemeld (telefonisch, per e-mail of via de intekenlijst) verzoeken wij u om het bedrag van € 35,00 per bank over te maken. U bent definitief ingeschreven als wij uw bijdrage hebben ontvangen op onze bankrekening.

Woensdag 12 juni: Bingo

Ook deze maand hebben Yvon van Dijk en Lia de Groot weer hun uiterste best gedaan om leuke prijsjes te regelen voor een gezellige bingomiddag. Kom daarom lekker naar de Rietzanger op woensdagmiddag 12 juni voor een spannend spelletje bingo. En neem ook uw vriend/vriendin, buurman/buurvrouw eens mee.

U betaalt € 4,00 voor 1 plankje en voor dat bedrag speelt u 7 of 8 rondjes Bingo en krijgt u 2x een kopje koffie of thee. Wanneer u met 2 plankjes tegelijk wilt spelen betaalt u € 3,00 voor het 2e plankje. En ook voor deze middag geldt dat niet-leden van harte welkom zijn. Het eerste balletje rolt om 14:00 uur.

Woensdag 19 juni: Fietstocht

Op woensdagmorgen 19 juni wordt er weer een fietstocht georganiseerd door Joop Leliveld en Ton Groeneveld. Wanneer u gezellig mee wilt fietsen kunt u zich op die woensdagmorgen melden op het plein tegenover de kerk. De fietsers vertrekken om 09:30 uur en de kosten voor deelname zijn € 0,50.

Bij slecht weer gaat de fietstocht niet door.

Duo-fiets huren

Kent u iemand die het leuk vindt om een rondje te fietsen maar die dat zelf niet meer kan? Dan biedt Club 50Plus Noorden de mogelijkheid om samen te fietsen op onze duofiets met trapondersteuning.
U kunt de duofiets huren voor € 5,00 per dagdeel. Onze contactpersoon hiervoor is Joop Leliveld. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06-17816048.

Van de bestuurstafel

In de bestuursvergadering van 14 mei hebben we o.a. de geplande acties vanuit de Algemene Ledenvergadering van 1 mei en de werkzaamheden voor het opfrissen van de Rietzanger besproken. In de Algemene Ledenvergadering zijn 2 nieuwe bestuursleden benoemd, nl Liesbeth Nieuwenhuizen en Ted van den Boogaard. Hennie Toonen is tijdens de vergadering benoemd tot voorzitter van onze vereniging. Daarom hebben we in onze bestuursvergadering ook gesproken over een nieuwe taakverdeling voor de bestuursleden.

In de Algemene Ledenvergadering is gemeld dat Wilma van der Neut bereid is gevonden om de taken van externe verhuur over te nemen van Aart Borst en Wim Vergeer. In de komende maanden zal zij geleidelijk worden ingewerkt op de vele taken die Aart en Wim op dit moment uitvoeren.

Ook hebben we gesproken over een aantal vacatures bij onze vereniging:

  • Helaas heeft onze penningmeester aangegeven dat zij deze taak na 10 jaar niet veel langer meer wil uitvoeren en graag het stokje wil overdragen. We zijn dus op zoek naar een NIEUWE PENNINGMEESTER. Kent u iemand die deze taak op zich zou willen nemen, dan horen we dat graag zo snel mogelijk van u, want de huidige penningmeester wil graag per januari 2025 stoppen.
  • In de Algemene Ledenvergadering is ook gemeld dat we op zoek zijn naar vrijwilligers voor onze schoonmaakteams en voor de bardiensten bij de SOOS.
  • Ons nieuwe bestuurslid, Liesbeth Nieuwenhuizen, heeft in de Algemene Ledenvergadering een presentatie verzorgd van onze plannen voor een nieuw interieur. De planning voor deze werkzaamheden zijn in een mooi schema gezet en hangt in de hal van de Rietzanger. Daar kunt u ook zien wanneer welke activiteiten gepland zijn. Wanneer u zin/tijd heeft om ons te komen helpen bij het uitvoeren van deze klussen dan horen we dat graag van u.

De volgende bestuursvergadering is gepland op dinsdagmorgen 4 juni. Heeft u onderwerpen die u aan het bestuur wil voorleggen? Schroom niet en stuur deze naar marianne.club50plus@gmail.com of naar een van de andere bestuursleden.

 Heeft u onderwerpen die u aan het bestuur wil voorleggen?
Schroom niet en stuur deze naar marianne.club50plus@gmail.com of naar een van de andere bestuursleden.

Ledenadministratie

We mogen weer een aantal nieuwe leden verwelkomen:

– Dhr. M. van Zaal
– Dhr. en Mw. Groen
– Dhr. en Mw. sukkel

We hopen deze nieuwe leden vaak te mogen begroeten bij een of meer van onze activiteiten.

Financiële acties

We willen proberen zoveel mogelijk financiën te verkrijgen voor het uitvoeren van de plannen voor het oppimpen van de Rietzanger.

  • Daarom hebben we een bijdrage gevraagd aan het FONDS ALPHEN. Zij hebben inmiddels een bijdrage van € 5000,00 toegekend.
  • Ook hebben we ons weer aangemeld bij de RABO-CLUB-SUPPORT actie. In een van onze volgende nieuwsbrieven zullen wij u informeren hoe u uw stem kunt uitbrengen voor deze actie. (De stemperiode is ergens in september).

Alvast om te noteren in uw agenda

Vrijdag 6 september: Thema-ochtend met eucharistieviering, feestelijke ochtend en maaltijd

We hebben voor deze ochtend een Shantykoor uitgenodigd. Zij komen die ochtend vanaf ca.10:30 uur een aantal gezellige liedjes voor ons zingen en natuurlijk zorgen we die ochtend ook weer voor een lekkere, gezellige maaltijd. Verdere informatie volgt in een van onze volgende nieuwsbrieven.

Zaterdag 21 september: Jubileum receptie

Die middag nodigen wij iedereen uit om met ons het glas te heffen op ons mooie gebouw waar we al 30 jaar met veel plezier gebruik van maken. We willen dan ook het nieuwe interieur van de Rietzanger presenteren.
Ook hierover volgt nog verdere informatie in een van onze volgende nieuwsbrieven.

Dit was het weer voor nu. We zien u graag in de Rietzanger bij een van onze activiteiten.
Hartelijke groeten en BLIJF GEZOND!!!!

Het bestuur van Club 50Plus Noorden

Misschien ook interessant om te weten

Ook zo’n gedoe met de computer, tablet of telefoon?
Komt U er zelf niet uit? Geen paniek, zoek hulp!
Seniorweb Nieuwkoop kan U verder helpen. Deze organisatie zet zich in om ouderen computer-wijzer te maken. Met een nieuwsbrief, 3-maandelijks tijdschrift en persoonlijke hulpverlening.
Vrijwilligers staan klaar op de inloopmiddag:
Steeds de eerste maandagmiddag van de maand.
Van 13.30 uur tot 16 uur bent U welkom bij de Kaleidoskoop,
Verbinding 2 te Nieuwkoop.

Zij helpen U met al uw vragen. Zoals: Albert Heijn-app of WhattsApp gebruiken, uw apparaat onderhouden of het kunnen omgaan met DigiD.
U kunt ook lid worden van Seniorweb. Op bovengenoemde inloop kunt U een cadeaubon krijgen voor een eerste jaar gratis lidmaatschap.
Klik op seniorenweb en de website opent.
Zie ook de website: www.seniorweb.nl